Omelet med grøntsagsfyld

Som barn, husker jeg, at en omelet røg på bordet, når der var travlt. Det var hurtigt – og nærende. Hertil blev serveret rugbrød fra den lokale bager. Det brød havde en fast plads på frokostbordet og der gik mange år, før der var plads til forandringer. Hvorfor også skifte noget ud, der fungerer upåklageligt? Jeg synes nu alligevel, det er ret så sjovt at eksperimentere med hjemmebagt rugbrød. Men det var nu ikke rugbrød, det skulle handle om i dag. Omeletten får lov at komme i fokus.

Hjemme på gården ved mine forældre, fyldte min mor panden med æg, mælk og så selvfølgelig en gang pølser eller bacon. Måske fik der også lov at komme et par solmodne tomater på toppen engang i mellem.

Jeg har valgt at fylde min omelet med skønne og grønne sager i stedet. Det foretrækker jeg. Her er det persillerødder, porrer og rød peber, der har været de heldige basser, der landede i panden sammen med æggefyldet.

Det smarte med en omelet er jo, at man bare kan udskifte fyldet og gøre det til sit helt eget. Sagt på en anden måde kan resterne i køleskabet jo bestemme. Det er jo genialt, at rester i form af de sidste grøntsager  eller en lille rest fra aftensmad snildt kan trylles ned i en omelet. Og så er der bestemt ingen, der aner, at det er resterne, der egentlig gør underværker.


omelet-med-grontsager-3

♦ Opskrift på omelet til 2-3 personer

4 æg
½ dl mælk
salt
peber
2 persillerødder
15 cm porrer
1 lille peberfrugt
1/4 tsk karry

Skyl peberfrugter og porrer. Skræl persillerødder. Snit fine stykker af peberfrugter og porrer. Skær persillerødderne på tværs, så der kommer ca. 3/4 cm tykke skiver. Start med at svitse porrer og persillerødder. Når disse nærmer sig møre, tilsættes peberfrugter sammen med karry.

Pisk æg og mælk sammen med salt og peber. Sørg for at grøntsagerne er fordelt på panden og hæld så æggemasken ud over grøntsager. Lad æggemassen blive tilberedt ved lav varme evt. med låg over. Ved servering vend omeletten med bunden opad, således at grøntsagerne kommer til syne.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s