Hummus

Der kan ikke herske så meget tvivl længere. Hummus er sagen. Den er cremet, blød og fylder bare munden med en himmelsk smag. Og nej, vi snakker ikke om den kære hvidløgsånde, men om alt det, der går op i en højere enhed, når hummusen entrer kroppens æresport.Jeg elsker at fylde en rugbrødsmad med hummus. Så er madpakken ligesom sikret en ret god standard. Jeg kan også ret godt lide at dyppe mine gulerodsstave i den cremede sag. Sådan en skålfuld bliver temmelig hurtigt tømt. Og det sker altid. Det tyder altså på at alle succeskriterier er opfyldte.

Her skal I få min version af hummus.

hummus1

hummus3

Opskrift på en skål hummus

210 g rå kikærter (460 g kogte)
3/4 dl olivenolie
1 dl vand
1 spsk tahin
1 spsk citronsaft
1 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
salt

Udblød kikærterne i vand i 12 timer og kog derefter kikærterne i nyt vand i 1 time. Blend kikærter med de øvrige ingredienser og smag til med krydderierne. Tilføj evt. mere olie eller vand alt efter, hvordan du ønsker konsistensen.

 

2 thoughts on “Hummus

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s