Indisk inspireret rodfrugtmos

Rodfrugtmos (4) e

Har du ikke lige køleskabet fyldt med alverdens lækre sager til aftensmaden, kan denne rodfrugtmos let tage et aftensmåltid til nye højder. Kartofler og gulerødder har du helt sikkert på lager. Meget mere skal der ikke til. Jovist, et par krydderier gør sit for at give nyt liv til den traditionelle kartoffelmos.

Det er krydret, varmt og smagfuldt. Rødderne skal lige skrælles og så skal de ellers bare have lov at blive kogt møre, før du giver det hele en tur med elpiskeren. Så bliver den del af aftensmaden altså ikke meget lettere at gå til. Jeg tænker, at en gang ristede kikærter ville gøre sig godt til, eller en portion lynstegte grøntsager. Og måske en let salat.


♦ Krydret rodfrugtmos til 2 personer

3 store kartofler (kan erstattes helt eller delvist af andre rodfrugter)
1 stor gulerod
1 spsk mælk (kan undlades)
1 tsk smør
½ tsk salt
½ tsk karry
½ tsk garam masala
½ tsk curry
½ tsk koriander

Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i små stykker. Kog kartofler og gulerodsstykkerne møre og hæld vand fra. Tilsæt mælk og smør i gryden og pisk til mos. Lad der være små gulerodsstykker tilbage, så der er lidt struktur i mosen. Smag til med krydderier.

Velbekomme!

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s