Kidneybønne-creme m. soltørrede tomater

Oftest smider jeg dem i chili sin carne. Kidneybønnerne. Det er synd. De kan jo blive til den lækreste creme, der mest af alt minder om hummus. Kikærterne er bare skiftet ud. Og og og, så drejer de soltørrede tomater dippen i en ny retning. De klæder hinanden.

Kidneybønnecreme (2) e

Kidneybønnecreme (7) e

Det var egentlig min søster C, der foreslog mig sammensætningen. Jeg var ikke helt overbevist om, at kidneybønner og soltørrede tomater ville klæde hinanden. Jeg måtte prøve, og jeg lod mig straks overbevise, da jeg smagte. Det fungerer! Så her får I opskriften.

Bonus: I aften trækker jeg vinderen i konkurrencen, så I kan stadig nå at smide en kommentar, hvis I skal en tur til Göteborg.


Kidneybønne-creme, 1 lille skål

150 g kogte kidneybønner
½ dl olie
1/4-½ dl vand
1 tsk tahin
½ tsk citronsaft
½ fed hvidløg
½ tsk spidskommen
1½ spsk soltørrede tomater
salt

Hvidløg pilles og presses. Alle ingredienser blendes sammen til en cremet masse, og smages til med salt og spidskommen.

Velbekomme!

Kidneybønnecreme (3) e

Kidneybønnecreme (4) e

Kidneybønnecreme (1) e

 

3 thoughts on “Kidneybønne-creme m. soltørrede tomater

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s