Broccolitærte med rødløg og gedeost

Tærter kan laves lynhurtigt, og så skal de bare passe sig selv i ovnen, mens du kan ordne andre ting. Disse tærter tager sig desuden rigtig pænt ud. Rødløg skåret på tværs kan noget særligt.

Min veninde spurgte pænt, efter jeg havde lagt et billede på Insta af de små tærter, om opskriften ikke snart kom på bloggen. Og jo, det er lige, hvad den gør nu, hvor der er tid. Påskeferien er kommet til mig helt uden, at jeg rigtigt har nået at forberede mig til det. En ferie skal man vel aldrig klage over, selvom jeg ikke hungrer efter ferie lige nu. Det skulle da lige være ferie for at rejse, men sådan er det ikke lige i denne påske. Jeg venter pænt til der er studietur på programmet om to ugers tid. Budapest venter og jeg glæder mig.

Rigtig god aften herfra, kh. Betina


Tærte med broccoli, rødløg og gedeost (2)e

Tærte med broccoli, rødløg og gedeost (4)e

♦ 6 små rødløgstærter (diameter 10 cm)

Tærtedej

100 g fuldkornshvedemel
70 g rugmel
½ dl olivenolie
3/4 dl vand
½ tsk salt

Rør alle ingredienserne sammen og tryk dejen flad mellem to stykker bagepapir. Rul dejen mellem de to stykker papir til den har en tykkelse på 3 mm. Skær dejen ud i små stykker, som du kan lægge hen over de enkelte små tærteform. Tryk dejen ned i formene og brug fingrene til at ‘skære’ den overskydende dej af. Forbag tærterne i 10 minutters tid ved 200 grader.

Fyld til tærterne

1 rødløg
3 cm af en gedeost rulle
150 g broccoli (ikke stokken)
5 æg
1 tsk salt
1 nip peber

Pil rødløg og skær tynde skiver på tværs af ringene i ca. 3 mm’s tykkelse. Der skal være 1-2 skiver til hver tærte. Skyl broccoli og skær den i meget små stykker. Skær tynde skiver af gedeostrullen, så der er en eller to skiver til hver tærte. Fordel først broccolien, dernæst rødløg og gedeost i de forbagte bunde. Pisk æg med salt og peber, og fordel æggemassen i tærterne.

Tærterne bages i ca. 20 minutters tid eller til æggemassen er størknet ved 200 grader.

Velbekomme!

Tærte med broccoli, rødløg og gedeost (3)e

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s