Spidskålssalat med ananas & krydderkerner

Salaten her skaber den fineste forening af østlige krydderier, sødmefyldt ananas og sprød spidskål.

Jeg har drømmer mig væk til Marokko, når jeg spiser denne salat (og yes, jeg har bl.a. læst med ved Cathrine, der lige har lagt vejen forbi Marokko). Til trods for jeg aldrig har sat mine fødder på marrokansk grund og ikke aner, hvordan maden er der, skal det ikke holde mig fra at se denne salat som et spiseligt marrokansk postkort.

Spidskålssalat med ananas og krydderkerner (3)e

Spidskålssalat med ananas og krydderkerner (1)e

Jeg nyder at være hjemme i min mors køkken, hvor der findes andre ting end i mit eget i Vanløse. Haha, der skal ikke mere end en eksotisk ananas til, før jeg står med armene over hovedet. Det siger vidst mere om, hvor få eksotiske ting jeg køber, end hvor normalt mit mors køkken egentlig ser ud. Det er okay at være studerende og have simple ting i køleskabet. Faktisk synes jeg, at jeg formår at bruge råvarerne på forskellige måder, så jeg ikke bliver fastlåst i kedelige mønstre. Heldigvis.

Spidskålssalat med ananas og krydderkerner (7)e


♦ Salat af spidskål, ananas & krydderkerner

½ spidskål
2 skiver ananas – ca. ½ cm tykkelse
2 spsk rosiner
3 spsk kerner f.eks. 1 spsk af hhv. græskar-, solsikkekerner og sesamfrø
2spsk smagsneutral olie til stegning
1 tsk farin
2 tsk kogende vand

Krydderiforslag:

  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk koriander
  • 1 nip kanel
  • 1 nip nelliker
  • 1 nip ceyennepeber
  • 1 nip tørret chili
  • 1/4-½ tsk salt
  • ½ tsk paprika

Skyld og snit spidskålen fint. Hæld kogende vand over farin – lad det smelte sammen og massér let kålen med farinsiruppen. Vend rosinerne i spidskålen.
Skær to skiver ananas og skær dem i små tern. Varm olie op på en pande og lad ananasstykkerne stege møre ved middelvarme i 5 minutters tid. Tag dem af varmen og lad dem køle af.
Varm en pande på ny med olie og tilsæt krydderierne. Lad krydderierne få lidt varme, før kernerne tilsættes. Kernerne steges ved middel varme, indtil græskarkernerne er poppede. Kernerne tages af varmen og køles af.
Bland de afkølede ananasstykker med spidskål og top salaten med kernerne.

Velbekomme!

Spidskålssalat med ananas og krydderkerner (2)e

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s