Sommersalat m. spidskål, kartofler, radiser, belugalinser

Denne lækre og lette sommersalat kommer flyvende ind på fra højre, bedst som sommeren viser sit ansigt.Se nu lige der, solen skinner. Shortsene er på. Solcremen blev smurt i ansigtet i morges. Og jeg har lige pakket en mulepose med badetøj og rejsehåndklæde. Jeg er snart på vej ud til min søster. Op på cyklen og af sted. Vi skal lige et smut ud i haven først, og så en lille smuttur ned til stranden. Og så bare plaske ud i vandet.

Jeg har ellers aldrig følt mig som en vandhund. Og pludselig har jeg fået øjne for det. Eller min krop næsten hungrer efter at blive opfrisket i det kølige vand. Jeg siger det bare; 3 gange badning på en uge. Det kan jeg ikke huske er sket før inden for Danmarks grænser. Og nu den fjerde badetur i vente. Haha, nu kører snakken bare løs om badning. Det er jo også for skønt, og salaten her er lige så sommerlig som badning langs de danske kyster. Og det lover jo faktisk ret godt så. Rigtig god lørdag til jer!

Sommerklem, Betina.

Sommersalat m. kartofler, æg, radiser og belugalinser (3)e


Sommersalat til 2 personer

2 æg
7 små kartofler
½ dl belugalinser
2dl vand
½ spidskål
1-2 radiser
1/4 løg
1 tsk hakket dild
½ tsk revet citronskal
2 spsk olivenolie
Kværnet salt

Start med at koge 2 æg i 7 minutter. Kog belugalinser i 20-25 minutter. Når æggene er kogt færdige, kog da kartoflerne i letsaltet vand i 10 minutters tid. Lad linser og æg køle af, mens du tilbereder resten. Spidskål snittes og fordeles på et fad. Løg hakkes helt fint og drysses ud over kål. Dild, citronskal og olivenolie vendes sammen og hældes ud over kålen. De afkølede kartofler halveres og kommes på salaten sammen med æg, der er skåret i kvarte. Placer små skefulde af belugalinser omkring. Top salaten med radiser og lidt friskkværnet salt.

God fornøjelse!

Sommersalat m. kartofler, æg, radiser og belugalinser (1)e

2 thoughts on “Sommersalat m. spidskål, kartofler, radiser, belugalinser

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s