Surdejsrugbrød

Rugbrød er unægtelig en stor del af hverdagen. Særligt når der smøres madpakker går der rimelige mængder rugbrød til. Jeg foretrækker at toppe det med tahin, peanutbutter, en vegetarisk delle, hjemmerørt mayo eller kartofler. Skal madpakker med rubbere ikke gå hen og blive kedeligt, kræver det altså noget lækkert brød. Det synes jeg faktisk, at jeg er blevet skarpt til at bage det seneste års tid. At jeg til gengæld har begået mord på en håndfuld surdeje er en helt anden historie. Nu skal det handle om et rugbrød, der gør lykke til frokost – ristet eller uristet – smør eller uden smør – kød eller uden kød. Det fungerer.

20170616_185111

1 rugbrød (1½ liters form)

1 klat surdej (ca. 1 dl)
2½-3 dl vand
1 tsk honning
½ tsk salt
160 g. knækkede rugkerner
130 g. rugmel
70 g. hvedemel
50 g. hørfrø
50 g. solsikkekerner

Rør surdej ud i vand. Tilsæt og honning og salt – rør det ud i vandet. Tilsæt kerner, rugmel og hvedemel samt frø. Rør dejen godt rundt og placer i en rugbrødsform. Stik med en gaffel huller rundt i dejen. Dæk dejen til med husholdningsfilm. Lad dejen stå ved stuetemperatur i ca. 12 timer, så skal den gerne være hævet næsten dobbelt op i størrelse. Bag rugbrødet ved 180 grader i ca. 45 minutter. Hold øje med brødet undervejs. Kernetemperaturen skal være nået 92 grader, før brødet er færdigt.

God fornøjelse!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s