Fine ferieøjeblikke

Godformiddag kære Jer!

Eij, hvor er jeg altså bare fyldt fra top til tå med gode naturoplevelser. Min mor, søster og jeg har været på vandreferie i området omkring Harzen. Det blev fire dage med herlige ture i det kuperede terræn. På grus. På skovbund. På asfalt. Med regn og sol. Op ad bakke og ned ad bakke. God mad og mindre god mad. Vi fik hele farvepaletten af oplevelser. Indeni føltes det hele egentlig ret godt.

Selvom 20 kilometers vandretur i (næsten) konstant regnvejr måske ikke lige umiddelbart lyder tillokkende, så var egentlig bare en rigtig herlig dag. Det gik op for mig, som vi gik der i den halvmørke skov hvor træerne dryppede regnen af sig, at vi ikke opsøger så mange naturoplevelser i regnvejr. Og det er egentlig synd, for naturen tog sig så fint ud med et fugtigt drys over sig. Vi skal jo bare åbne øjnene, så har vi herlighed omkring os.


Her kommer en samling af fine øjeblikke fra turen. De fleste fra natur. Og lidt mad selvfølgelig! Det kommer vi jo ikke udenom. 🙂

Processed with VSCO with c1 preset Undervejs til Hahnenklee, hvor vi boede, gjorde vi stop i Goslar. Simpelthen den fineste by, man kan tænke sig, med bindingsværkshuse og små, brostensbelagte gader. Så hyggeligt.

Processed with VSCO with c1 preset♦ “Ich möchte gern ein Kugel mit Walnusseis haben”. Mit mest gebrokne tysk blev hevet frem fra gemmerne. Skal der tyske gloser på bordet, for at jeg kan få is, så gør jeg gerne det! ♦

Processed with VSCO with c1 presetMine bedste vandrekammerater. Tilbage i slutningen af maj spurgte jeg, om min mor og søs ville med på vandreferie. Der skulle ikke megen overtalelse til. ♦

Processed with VSCO with c1 presetJeg landede på en bænk, mens min mor og søster vandrede videre. Småklodset som jeg kan være, havde jeg tre dage før afgang, skåret min fod på en musling på en badetur. Det betød altså lige lidt kortere vandreture de første to dage.

Processed with VSCO with c1 presetSom jeg sad der i skoven med min bog og slappede af, fik jeg øje på de fineste mini-grantræer i skoven. Så fine at se på!

Processed with VSCO with c1 presetUdsigter er uden tvivl en af de ting, jeg elsker mest ved at vandre.

Processed with VSCO with c1 presetDen allersidste dage vandrede vi 15 kilometer, før vi satte os halvtrætte i bilen med kurs mod Sønderjylland. Søster A nød udsigten på toppen. ♦

Processed with VSCO with c1 presetHov, vent! Før vi satte os godt tilrette i bilen, var det selvfølgelig tid til et stykke kage. Størrelsen var ja, hvad skal jeg sige – den tyske dame var gavmild! Og vi blev mætte.


Jeg håber sådan, at I får en dejlig dag. Hvordan mon jeres ferieøjeblikke ser ud? Hvad foretager I jer?

2 thoughts on “Fine ferieøjeblikke

 1. Sheena Rasmussen siger:

  Åhhhh Harzen, sikke et fantastisk sted at tilbringe sin ferie 😀 Min søster og jeg overvejer kraftigt at tage afsted til efteråret, men intet er på plads endnu. Må jeg have lov til at spørge lidt ind til jeres rute: Hvor startede I og hvor sluttede I af? Gik I 20 km hver dag? Og hvad gjorde I med overnatning? Er helt hook på at komme afsted nu, hvor jeg lige blev mindet om de dybe grønne skove ❤ Glæder mig til at høre fra dig, Betina!

  Kh Sheena
  http://www.shinimichi.com

  • Betina siger:

   Hej Sheena,
   mange tak for din skønne kommentar.
   Ja, enig – det er virkelig et skønt sted. Jeg nød virkeligt at komme ud i naturen, opleve skovens ro og bare gå og gå og gå. Har du været der tidligere? 🙂

   Vi boede på et hotel i Hahnenklee og så gik vi hver dag derudfra. Vi var i bil derned, så faktisk kørte vi to af dagene hen til andre steder for at gå derfra, fordi vi havde læst om fine ruter der.
   Vi gik mellem 15 og 20 km hver dag, og det var meget passende for os. Så gik vi afsted ved 9.30-tiden og var tilbage på hotellet igen ved 15-16.00.
   Vi brugte app’en Natur erleben Goslar til at finde ruter.
   Den ene rute, vi gik en formiddag var en mindre tur, men så smuk med søer: http://www.liebesbankweg.de/images/pdf/liebesbankwegflyer.pdf

   Derudover gik min mor og søster denne tur efterfølgende på 12 km (jeg måtte springe over pga. et lille uheld og sår, der skulle have lidt helings-ro) http://www.hahnenklee.de/images/pdf/heilklimawandern.pdf

   En anden tur vi gik var Kästeklippentour, som var en utrolig flot tur med mange fine udsigtspunkter – bonus var, at den startede og sluttede ved Café Goldberg, som er en superhyggelig café. http://www.cafe-goldberg.de/start.html

   Vi gik også en tur fra en by ved navn Lautenthal, som var på 22 km. Det var en virkelig god tur med gode stigninger og udsigter. Vi fandt ruten (Rund um den Innerstestausee) på app’en.

   Jeg er glad for, at det har givet dig lyst til at komme af sted. Det er virkelig skønt i det område. Og jeg blev forelsket i den lille hyggelige by, Goslar, der er fyldt med bindingsværkshuse.
   Jeg har faktisk tænkt på at samle mine oplevelser i en lille guide på bloggen.

   Håber, det var til lidt inspiration. 🙂

   God eftermiddag, kh. Betina

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s