Lynstegt courgette med marinade

Mere simpelt bliver det næppe. Courgette stegt på 5 minutter fyldt med smag. Det er lige til at overskue. Denne opskrift er et godt billede på mine dage lige nu. Jeg suser på arbejde tidligt morgen, bruger eftermiddagen på noget skønt i rart selskab, og så står den på aftensmad. Og det skal helst ikke kræve mere end en lille (!) håndfuld ingredienser, hvis jeg da altså ikke hiver rester op af fryseren.

Lynstegt courgette, zucchini (4)e

Lynstegt courgette, zucchini (1)e

Jeg er (selvvalgt) på mange ture mellem Sønderjylland og København her i løbet af sommeren for at nyde de bedste af begge egne. Derfor har jeg ikke spor meget i køleskabet, når jeg så er i København. Det betyder heldigvis ikke, at jeg ender med kedelig mad. Tværtimod. Se bare her. De her courgetter sparkede næsten gaflen ud af hånden på mig. Så lækkert.


Lynstegt squash (2 personer)

1½ lille squash eller 20 cm af en stor squash/courgette/zucchini
2 spsk olivenolie
2 spsk soya
1 fed presset hvidløg
1/4 tsk salt

Valgfri topping:
hvide birkes
pebersalt
revet parmesan

Skær 1 cm tykke skiver af courgetten. Rør marinaden sammen og vend skiverne én efter én i den. Varm en pande op og placer stykkerne på den. Hæld den overskydende marinade ned til courgetterne. Steg med middel-høj varme i 5-7 minutter. De må gerne have lidt bid.

Velbekomme!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s