Vegetarlasagne med squash, blomkål og quinoa

Der kører sommerhusstemning rundt i alle dele af kroppen på mig. Det føles så herligt. Jeg er sat helt ned i første gear. Jeg har været et smut på sommerhusvisit ved min studieveninde og hendes kæreste. Det var ren idyl at være lige ud til mark og tæt på strand, og så endda i solskinsvejr. Hvad mere kan man ønske sig af den danske sommer? Det var oven i købet i kombination med skønt selskab. Det er rart, når snakke giver mening. Når omgivelserne giver ro. Og maden velbehag.


Opskriften der følger i dag er på en lækker lasagne. Jeg elsker lasagne. Uh, hvor synes jeg det er svært at holde fingrene fra fadet, når først jeg har smagt. Her er en udgave med squash og blomkål i tomatsovs toppet med revet parmesan.

Vegetarlasagne med squash, blomkål og quinoa (3)e

Vegetarlasagne med squash, blomkål og quinoa (2)e

Vegetarlasagne til et ildfast fad

2 store løg
3 fed hvidløg
1-2 chilier (afhængig af styrke)
½ blomkål
1 dåse hakkede tomater
½ dl quinoa
5 dl mælk (brugte havremælk*)
1½ dl vand
1½ squash
1½ tsk timian
1tsk paprika
½ tsk koriander
1 tsk salt
7 lasagneplader
Parmesanost

*TIP: 5 dl havremælk er lavet af 1 dl fin havregryn sat i blød i 4 dl vand i en times, hvorefter den blendes og er klar til brug.

Løg pilles og skæres fint. Hvidløg pilles og presses. Fjern kerner fra chilien og skær fint. Steg hvidløg, løg og chili i olie i en gryde. Skær blomkål i små stykker. Tilsæt blomkål i gryden og svits let med. Tilsæt derefter skyllet quinoa, mælk og vand. Lad det simre i 10 minutters tid, før squash og krydderier tilsættes. Lad det simre endnu 5 minutter og smag til med krydderier.
Start med at komme grøntsagssovs i bunden af det ildfaste fad. Læg 3½ lasagneplader over. Lav endnu et lag med grøntsagssovs og lasagneplader. Slut af med et lag grøntssagssovs. Hvis pladerne ikke er helt i væske, giv dem da et tryk med en ske og tilføj evt. lidt ekstra vand. Bag lasagnen i 30-40 minutter ved 200 grader. Efter 15 minutters bagning rives parmesan over lasagnen. Bag de sidste 15-25 minutter.

God fornøjelse!

One thought on “Vegetarlasagne med squash, blomkål og quinoa

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s