Gulerodstærte

Gulerodstærte (4)e

Hvis nogen har sagt gulerodstærte, har jeg altid tænkt: “Aaaalt for sødt”, men tærten her modbeviser! Den er fyldt med smag fra gulerødder, løg og ost. Det spiller max!

Jeg bagte tærten i sidste uge, men i aften venter jeg min søster og svoger til aftensmad og da kommer tærten på menuen igen.

Tærten er genial at lave, fordi man (jeg) altid har gulerødder på lager – og dermed kan basislageret uden videre føre til noget så lækkert som tærten her. Det er en fordel på en travl dag.


Rigtig god dag til jer alle. Jeg håber at en solstråle må finde vej til jer. Som sagt har jeg fornøjelsen af gæster til aftensmad i dag. Jeg glæder mig til at høre feriehistorier fra min søster og hendes mand. Og mon ikke det begynder at krible i maven over, at jeg snart selv skal afsted på ferie. Destinationen er ikke sat endnu. For første gang kører jeg den spontane stil. Det er vildt for et planlægningshoved som mig.

Kh. Betina

Gulerodstærte (2)e

Gulerodstærte, diameter: 26 cm

Bund:
40 g fin havregryn
85 g rugmel
85 g hvedemel
1 dl vand
½ dl olie
½ tsk salt

Fyld:
1 stort løg
4 fed hvidløg
3 mini chili eller 1 alm
6 små gulerødder (400 g)
1 tsk soya
½ dl vand
1 tsk timian
½ tsk revet ingefærd
1 nip revet muskatnød
½ tsk salt
1 pakke gedeost eller brie

Æggemasse:
5 små æg
1 dl mælk
Salt og peber

Bund: Bland alle ingredienser sammen og tryk dejen uden i tærteformen med håndfladen. Prik små huller med en gaffel i dejen. Forbag bunden i 12 minutter ved 200 grader.
Fyld: Pil og snit løg fint. Pil og pres hvidløg. Hak chilierne helt fint. Steg løg, hvidløg og chili i olie på en pande ved lav varme til løgene begynder at blive ‘gennemsigtige’. Tag det til side.
Skræl gulerødder og skær i stykker på 2½ cm.
Kom nu gulerødder, soya og vand i panden. Steg ved høj varme et par minutter og tilsæt timian, ingefær, muskatnød og salt.
Skær ost i skiver.
Æggemasse: Rør æg, mælk og salt og peber sammen. Rør løgblandingen i.

I den forbagte dej placeres gulerødder på højkant, således at de står op. Hæld forsigtigt æggemassen hen over. Vælter nogen af gulerødderne, fortvivl ikke se TIP nedenfor. Bag tærten ved 200 grader i ca. 45 minutter. 15 minutter før tærten fordeles osten på toppen af tærten. Slut eventuelt af med at rive parmesan på toppen.


TIP: Vælter nogen af gulerødderne, bag da tærten i ca. 15 minutter og tag så tærten ud og stil gulerødderne op med hjælp fra en gaffel. Fordi æggemassen nu er begyndt at størkne lidt, kan gulerødderne nu lettere stå selv.

God fornøjelse!

Gulerodstærte (5)e

Gulerodstærte (3)e

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s