Vegetariske grillspyd

Grill kan være en udfordring, hvis ikke man lige har lyst at smide et par stykker kød på. Jeg har det seneste års tid primært spist vegetarisk, og i det år har jeg ikke rigtigt kastet mig ud i grill af vegetarmad. Forleden da jeg holdt ferie ved mine forældre, var vi hurtige til at udnytte en solbeskinnet aften. På grillen røg disse vegetariske grillspyd. Grøntsager og små bønnedeller fik plads på spyddene.

Jeg tænker, at nu er vi vidst alle klar til augusts grillaftener! 😉


Vegetariske grillspyd (1)e

Vegetariske grillspyd (5)e

6 vegetariske grillspyd

250 g kogte hvide bønner
2 hvidløg
3 løg
1/5 tsk chiliflager
1/5 tsk røget paprika
2 kviste timian (blade)
3/4 tsk salt
peber
½ lime – saft deraf
1 spsk tahin
1½ spsk havregryn
1 æg
1/4 broccoli med stok

Grøntsager (f.eks. svampe, peberfrugt, tomat, løg, squash)

Hvidløg pilles og presse. Løg pilles og snittes fint. Begge slags løg svitses i lidt olie og krydderierne tilsættes. Når løgene er blevet gennemsigtige tages de af varmen. Blend nu alle ingredienserne til en jævn masse. Form små runde kugler med en ske og fingrene på en bageplade. Bag dellerne ca. 20 minutter ved 200 grader. Derefter sættes de små vegetarkugler på spyd sammen med forskellige grøntsager, der er skyllet og skåret i passende stykker. Grill nu spyddene, gerne ved indirekte varme, til dellerne har fået farve og grøntsagerne er møre.

Vegetariske grillspyd (2)e

Vegetariske grillspyd (3)e

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s