Miniguide: Vandreferie i Harzen

Området sprudler med smuk natur; bakker dækket med træer, søer der ligger i stribevis og utallige vandre- og mountainbikestier. Jeg har samlet de bedste af vores oplevelser her til jer som inspiration til en lille getaway ikke langt fra den danske grænse.

For en måneds tid siden var min familie og jeg et par dage i Harzen. Det var primært for at vandre, men vi aflagde også et enkelt hyggeligt bybesøg i Goslar. Så charmerende by med bindingsværkshuse og smalle, kringlede gader. Bestemt et besøg værd – et par timer eller en dag.

Vi boede på et hotel i den lille by Hahnenklee og tog på endagsvandreture derudfra.

Goslar


Spis

Find en af caféerne på et af torvene og nyd maden i dejlig ro, mens bylivet går sin stille gang.

Eiscafé Venezia – vi spiste is fra et italiensk ishus på den hyggeligste torveplads. Eiscafé Venezia, Münzstraße 1, 38640 Goslar, Tyskland

Processed with VSCO with c1 preset

Harzenområdet


Café

Café Goldberg – her er kvalitetskaffe, god (!) varm chokolade, tyske kager og frokost (hvis man kommer på det tidspunkt) og så er der udsigt både fra den udendørs terrasse og indefra gennem det store vinduesparti til en smuk dal. Café Goldberg Bad Harzburg, Am Stadtsteig 14, 38667 Bad Harzburg.

Processed with VSCO with c1 preset

Vandring

Der findes utallige vandreruter i Harzenområdet, som dækker vidt og bredt over mange kilometer. Nationalparken rummer helt klart den mest imponerende natur i området. Det er muligt at købe vandrekort over området. Vi fandt fine vandreruter ved blot at hente Goslar – Natur Erleben app’en. Den havde meget detaljerede beskrivelser af og kort over de forskellige ruter. Det var nemt at finde frem til ruter. Det krævede dog lige et par screenshots, fordi nettet ikke rakte så langt ud i naturen 😉

Nogle ruter krævede, at vi kørte ud af Hahnenklee, hvor vi boede. Andre ruter kunne vi starte på direkte fra Hahnenklee.

En ret fin, lille rute til anbefaling

Liebesbankweg – en vandretur på 7 km med meget tydelige afmærkninger og rimeligt kendt i området. Denne tur får man altså ikke helt for sig selv. Det er smukt at gå langs de mange søer omkranset af grøn frodighed.

Mere information


Goslar: læs mere her

Nationalpark Harzen: læs mere her

Naturpark Harzen: læs mere her

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s