Vegetartærte med hokkaido og porrer

Det dufter langt væk af grøntsager i sæson og lækker tærte i ovnen. Her følger opskriften på en ganske simpel tærte med hokkaido og porrer – godt smagt til med hvidløg.

Porre tærte opskrift

De sidste stykker af tærten er forsvundet. De blev pakket sirligt ind i madpapir, placeret i rygsækken og gjorde lykke i frokostpausen på studiet.

For tiden holder jeg særligt af lette løsninger. I weekenden forberedte jeg mad til et par dage, så aftensmaden var nemt at gå til. Disse uger byder på et vældigt fyldt program, og så er det altså let, når tærten står klar i køleskabet til at lune i ovnen eller bare nyde den kold.


Jeg kan sige jer, at jeg glæder mig så meget til at finde mere tid til sende madinspiration i jeres retning. Det løsner stille og roligt op for de tætpakkede dage. Pusterummene bliver flere. Et projekt er snart ved at være oppe over. Næste weekend går det løs. Og så falder skuldrene måske også en anelse længere mod jorden. Det er nok meget godt. Travlhed er godt for en periode, men så er det også tid til restitution. Let er det ikke at give slip i spændende projekter.

Nu er det tid til tærte – og det er altså en god en af slagsen. I øvrigt er hokkaido jo bare lækkert!

Porre tærte opskrift 1

1 tærte med diameter 26 cm

Bund
40 g fin havregryn
85 g rugmel
85 g hvedemel
1 dl vand
½ dl olie
½ tsk salt

Fyld
6 æg
Salt og peber
2 fed hvidløg
1/4 tsk chilipulver
1/2 tsk paprika
300 g hokkaido
2 porrer (400 g)
Salt og peber

Bund: Bland alle ingredienser sammen og tryk dejen uden i tærteformen med håndfladen. Prik små huller med en gaffel i dejen. Forbag bunden i 12 minutter ved 200 grader.
Fyld: Skær hokkaido i små tern a 1×1 cm. Snit porrer i skiver a tykkelse på ½ cm. Varm olie i pande. Svits hvidløg og krydderier let, inden porrer tilsætte. Svits kort porrer og tilsæt hokkaido. Lad det stege et par minutter og smag til med salt og peber, før det fordele i den forbagte tærtebund.
Æggemasse: Pisk æg med salt og peber. Fordel æggemassen over grøntsagerne i tærten.

Bag tærten i 25-30 minutter ved 200 grader.

God fornøjelse!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s